datum: 29-03-2007

Goedendag allemaal,

Het is fijn om vandaag door te kunnen geven dat Bram een super dag gehad heeft. Hij had zowaar bereik met zijn eigen mobiele telefoon, ondanks dat hij in de verste verte niets zag, alleen maar stenen en zand. En dit keer was er ook geen zandstorm die het bereik belemmerde (gisteren wel, waardoor Bram moeilijk te verstaan was)

De motor is helemaal weer opgelapt en doet het super. Voor de technici onder ons: Bram heeft de bobine vervangen. Achterop heeft hij een externe accu en het motorblok loopt op eigen stroom. Rest is allemaal afgekoppeld en gaat over de externe stroom (ik hoop dat jullie het begrijpen, maar in ieder geval doet de motor het goed)

Eergisteren toen het dus mis ging met de motor, hebben ze (Bram met teamleden en de lokale bevolking) met zijn allen de motor een heuvel opgeduwd. Bram is er op gaan zitten en is naar beneden gerold om de motor op snelheid te krijgen, want de motor liep alleen op 2000 toeren en hoger. Tijdens het rollen naar beneden sloeg de motor aan en kon hij weer verder rijden (wel constant de motor op 2000 toeren minimaal houdende) Ach ja, je wordt creatief in zo'n woestijn.

Bram heeft alle dagen nog alle kilometers gereden en vandaag is hij al snel binnen. Voor degene die hem in de gaten houden: hij heeft even moeten wachten op de vrachtwagen die stond met een lekke band, vandaar dat hij een tijd niet bewoog.

Hij belde om 20.30uur (bij hem is het twee uur vroeger dus 18.30u) Op dat moment waren er nog maar acht motoren binnen, dus hij heeft een goede uitslag gereden. Ook het navigeren ging hem goed af vandaag. Het biertje smaakte hem opperbest en vanavond kan hij op tijd zijn tent weer in.

Volgens Bram is dit het echte Dakar gevoel, de ene dag is het SHIT (zijn Bram z'n woorden) en de ander dag is het SUPER!!

Kijk
hier voor het klassement.

Groet Wies

NB

De actuele etappe kan je hier volgen